7.04.2008

MİLANO

Lombardia Bölgesinin başkenti, İtalya'nın ikinci büyük şehridir. Şöhretli mağazalarından gökdelenlerine kadar, kentsel heyecanın nabzının attığı mali ve ticari merkezi. Milano, sahip olduğu şöhretini, modernizm aşıklarına borçludur.Milano, ülkenin iletişim ve ulaşım merkezidir. Şehrin prestij sahibi kültürel geleneklerini, sayısı dörtten fazla olan üniversiteleri, Müzik Konservatuarı, Sanat Akademisi, dünyanın en meşhur opera binalarından birisi olan La Scala, meşhur sanat galerileri ve kütüphanelerine emanet edilmiştir. Milano ayrıca, İtalyan basın yayınının başkentidir.

Milano'nun en uğrak yerleri, şehrin tam kalbinde yer almaktadır; Milanolular, şehrin politik ve sosyal hayatının merkezi olan Katedralin hemen yakınındaki Galleria'ya gelerek sohbet eder veya büyük cafelerin teraslarında gazete, dergi, kitap okurlar. Meşhur alışveriş mağazaları, Corso Vittorio Emanuele ve Corso Venezia ve aynı zamanda antik eşya mağazalarının da bulunduğu Via Monte Napoleone caddelerinde yer almaktadırlar. Kabareler Piazza San Babila çevresindedir. En güzel bahçeler, Bastioni Porta Venezia'nın yakınındaki Parco Sempione ve Giardini Pubblici parklarında bulunmaktadır. Meşhur La Scala Tiyatrosu bir başka önemli çekim merkezidir.
Artistik ve edebi lokanta aşıklarının, bir zamanlar yazar Malaparte'nin uğrak yeri olan ve şehir merkezinin Kuzeyinde yer alan Bagutta (Via Bagutta) ve Pesa (Viale Pasubio)'ya yönelmeleri gerekmektedir

Brera Sarayı ve Resim Galerisi
17. Yüzyıl sarayıdır. Lombardia ve Kuzey İtalya sanatçılarının zengin eserleri bulunan resim galerisinde Piero della Francesca, Signorelli, EI Greco, Caravaggio, Rubens, Rembrandt, Van Dyck, Tiepolo, Canaletto ve Guardi'nin çalışmalarının yanı sıra 15. - 16. yüzyıl Lombardia Okulu resimleri çok iyi muhafaza edilmiştir.
Eski Sanatlar Müzesi
Kaledeki müze, 14. yüzyıl Barnabo Visconti mezarı ve Michelangelo tarafında yapılan Pietà Rondanini'nin yanı sıra çok güzel heykellere ev sahipliği yapmaktadır.
ok iyi muhafaza edilmiştir.

Poldi Pezzoli Müzesi
Eserler, harikulade bir şekilde döşenmiş bir konakta sergilenmektedir.
Antik silah ve zırhlar, iran halıları ve zengin bir Rönesans resim kolleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır.
Ayrıca, dünyanın en önemli müzelerinden birisi olan Ulusal Bilim ve Teknoloji Müzesi ziyeretçilerin ilgi odağıdır

Hiç yorum yok: