Fermuariniz zor açiliyorsa:
Zor açilip kapanan fermuarlara kursun kalem sürün. Hemen tekrar isler hale gelirler.
Porselen kaplar için:
Porselen kaplarda çok ince olarak meydana gelen çatlaklari su yöntemle yok edebilirsiniz. Çatlak porselenleri büyükçe bir tencereye koyun ve üzerlerini örtene kadar sütle doldurunuz. Tencereyi hafif atese koyarak 45 dakika kadar sütü bekletiniz. Porselendeki ince çatlaklar sütteki protein ile kapanacaktir.
Zor çikan vidalara:
Sikisan vidalari çikartamiyorsaniz, üzerine bir iki damla oksijenli su damlatip biraz bekledikten sonra çikarmayi deneyiniz.
Sıva çatlaklari:
Duvarlarda ve tavanda ortaya çikan ince siva çatlaklarini örtmek için, beyaz tutkala karbonat karistirarak yapacaginiz macunu parmaginizla bastirarak çatlak yere sürünüz. Süreceginiz yer renkli ise karisimin içine ona göre boya ekleyiniz.
Biçaklar kesmiyorsa:
Kesmeyen, körlenmis biçaginizi porselen tabagin arkasina sürterek kesmesini saglayabilirsiniz.
Kesmeyen makaslar:
Körlenen makasi evde bilemek için bu makasla zimpara kagidini üç dört kez kesiniz. Zimpara kagidinin kalinligi makasin büyüklügü ile dogru orantili olmalidir. Yani küçük makaslar için ince büyük makaslar için biraz daha kalin zimpara kagidi kullanmalisiniz.
Yaprak bitkilerinin bakimi:
Iri yaprakli bitkilerin (kauçuk vs.) yapraklarinin bakimini söyle yapabilirsiniz: Haftada bir, beze birkaç damla gliserin damlatarak yapraklari yavasça siliniz. Yapraklar hem beslenir, hem parlak ve güzel durur. Zeytinyagi da sürülebilir ama bu durumda yapraklar çabuk toz tutar.
Yapraklarin silinmesi:
Yapraklari bir ölçek suya bir ölçek süt karistirarak silebilirsiniz. Ancak, silme isinden önce yumusak bir firçayla yapraklarin tozunu aliniz. Tozlari almadan islak bezle silerseniz, tozlar çamur haline gelir ve yapraklarin gözeneklerini kapar, hava alip gelismesini engeller.
Mumunuz az damlayabilir:
Mumlarin fazla damlamamalarini temin için kisa bir müddet soguk tuzlu suda tutulmalari yeterlidir. Ya da mumlarinizi buzdolabinda saklayabilirsiniz.
Örgü örerken:
Örgü örerken yünün her yere gidip kirlenmesini önlemek için naylon torbaya koyup agzini baglayin. Yerlere egilmekten kurtulun.
Kirilan yeni bardaklar:
Aldiginiz yeni bardaklar sicak bir sey konuldugunda çatlayip kiriliyor mu? Bardaklari genis yayvan bir tencereye koyun. Bardaklarin üstünü örtecek kadar suyla doldurun. Çok hafif ateste kaynama derecesine kadar isitin. Atesi söndürüp sogumasini bekleyin. Bardaklar bundan böyle baslarina bir kaza gelmedigi sürece sicaktan ötürü çatlayip kirilmayacaklardir.
Makaslariniz kesmiyorsa:
Makaslari bilemek için zimpara kagidini bir kaç kez kesmek gerekir. Ya da bir sisenin boynuna kesecek gibi makasi sürtmekte bilenmesini saglar.
Sisenizin tikaci mi sikisti ?
Sisenin boyun tarafi isitilir. Bunun için sisenin bu kismi yanan bir kibrit veya lambaya tutulur, yahut da bu kisma bir anahtarla sicak bir halde sürülür
Çiçekleri dökülmüs sümbül ve lale saksilar:
Ikinci defa çiçek açmalarina kadar geçen zamanda saksilar serin bir yerde, en iyisi mahzende saklanirlar ve soganlarinin kurumamasi için de ara sira sulanirlar.
Iç içe Giren Bardaklar:
Bardaklari iç içe koyduysaniz, onlari birbirinden çikarmak zorlasir. Alttaki bardagi sicak suya oturtun. Içte kalana da soguk su doldurun. Alttaki genlesirken üstteki kolaylikla çikar.
Rafya ipleri Atmayin:
Paket kagitlarinin baglandigi rafya ipleri atmayin. Ütü yaptiginiz bir gün onlari da ütüleyip bir çengelli igneye takin, gerekli oldugu bir gün uzunluguna göre, rengine göre kullanirsiniz.
Duvara çivi çakarken:
Duvara çivi çakarken kireçlerin dökülüp ortaligi kirletmesini önlemek için bu kisma daha önceden çaprazlamasina seloteyp yapistirin. Bu sekilde bir parçayla bile kirecin dökülmedigini göreceksiniz.
22.02.2008
PRATİK BİLGİLER
Gönderen hobilerim zaman: 2/22/2008
Etiketler: ÖRĞÜLER, PRATİK BİLGİLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder